DNA

Yrsa Sigurdardottir

In Reykjavik wordt een jonge vrouw op gruwelijke wijze vermoord. Haar zevenjarige dochter verstopt zich onder haar bed en is de enige getuige. Wanneer niet veel later een tweede vrouw op eenzelfde manier ter dood wordt gebracht, staat de politie voor een raadsel: wat is het verband tussen de twee vrouwen?

Voor commissaris Huldar is het de eerste zaak in zijn nieuwe functie. Hij moet daarbij samenwerken met psychologe Freyja, die het getraumatiseerde meisje onder haar hoede heeft. De samenwerking wordt extra gecompliceerd door hun onenightstand, waarbij Huldar Freyja voorloog over zijn leven.

Ondertussen ontvangt een radioamateur gecodeerde berichten die de slachtoffers met elkaar in verband brengen, maar niemand gelooft hem en hij besluit zelf op onderzoek uit te gaan.

 

‘Yrsa neemt je mee in een wereld van angstaanjagende geheimen. Dit boek is niet weg te leggen.’ – Karin Slaughter 

‘Een prachtige ontknoping die je niet ziet aankomen, maar die volkomen logisch is. Heel bevredigend.’ *** VN Detective en Thrillergids 2019

“Sigurdardottir vertelt een angstaanjagend, loeispannend verhaal maar doet dit wel met de broodnodige humor.” – Trouw Letter&Geest

Meer boeken van Vakantielezen

Alle boeken

Blijf op de hoogte van Vakantielezen. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!