• €9, 99


  • e-book

Waarom vrouwen minder werken dan mannen

Liesbeth Staats

Nederland behoort tot de welvarendste landen ter wereld, maar daar profiteert vooral de ene helft van de bevolking van: de mannen. Op de werkvloer, en ook daarbuiten, zijn mannen de norm. Ondanks hun betere prestaties op school en tijdens hun studie werken vrouwen veel minder dan mannen – en voor datzelfde werk krijgen zij doorgaans minder betaald. De zorg voor naasten, voor kinderen en het huishouden: het wordt in ons land nog altijd gezien als de verantwoordelijkheid van vrouwen.

Hoe komt het toch dat deze patronen in Nederland zo hardnekkig zijn en zich zo moeilijk laten uitroeien? En wat zijn de gemiste kansen voor vrouwen én mannen, zolang we ons niet los worstelen van deze ingesleten gewoontes?

Liesbeth Staats maakte over deze belangrijke vragen een spraakmakende televisieserie en diept ze nu verder uit in Waarom vrouwen minder werken dan mannen (en dat ook jouw probleem is). Aan de hand van talloze voorbeelden – geestig, persoonlijk, soms schrijnend – brengt ze de vele facetten van deze problematiek in kaart en vuurt ze de discussie aan. Eén ding is duidelijk: het is nu echt tijd om aan deze ongelijkheid een einde te maken. Want die schaadt ons allemaal, vrouwen én mannen.

  • €9, 99


  • e-book

Meer boeken van Vakantielezen

Alle boeken

Blijf op de hoogte van Vakantielezen. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!