Voeding is geen medicijn

Joshua Wolrich

Maken koolhydraten je dik?
Kan het ketodieet je psychische aandoeningen genezen?
Zijn eieren net zo slecht voor je als roken?

Nee, nee, en absoluut niet. Dit valt allemaal onder wat Joshua Wolrich ‘nutribullshit’ noemt, en het is zijn missie om deze misverstanden uit de wereld te helpen. In Voeding is geen medicijn baant hij zich een weg door voedingswetenschap (de goede en slechte) om bepaalde mythes te ontkrachten die veel van ons zonder twijfel voor waar hebben aangenomen.
Als je je ooit hebt afgevraagd of je suiker zou moeten laten staan, intermittent fasting zou moeten proberen, een sapkuur zou moeten doen, of als je al dieet na dieet hebt gevolgd (die allemaal niet werkten), dan is dit boek voor jou.

Als dokter en iemand die persoonlijke ervaring heeft met hoe slecht diëten kunnen zijn, vindt Joshua Wolrich dat iedereen het verdient een gelukkige, gezonde relatie met voeding en ons lichaam te hebben. Zijn boodschap is duidelijk: we moeten de strijd aangaan met het stigma dat op gewicht, de leugens blootleggen die de dieetcultuur verspreidt en onszelf toestemming geven om alles te mogen eten.

Volgestopt met de laatste onderzoeken én een flinke dosis humor zorgt dit boek er voor dat we eindelijk loslaten dat gewicht gezondheid definieert, en helpt het ons onjuiste informatie te herkennen die we elke dag horen.

Dr. Joshua Wolrich leert je niet meer in de dieetvalkuil te trappen en al het slechte gezondheidsadvies bij zijn naam te noemen: Nutribullshit.

Meer boeken van Vakantielezen

Alle boeken

Blijf op de hoogte van Vakantielezen. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!