• €9, 99 €7, 99


  • E-book

Blauw wit rood

Karel Smouter

Hoe hangt de Nederlandse vlag erbij?

NRC -journalist Karel Smouter volgde vanuit zijn standplaats Deventer vanaf het prille begin de boerenopstand die het land blauw-wit-rood kleurde. Hij zag van dichtbij hoe de uitspraak van Kamerlid Tjeerd de Groot (D66) in september 2019 insloeg als een bom op het Nederlandse platteland, hoe bij steeds meer boerderijen een omgekeerde vlag werd gehesen en hoe Caroline van der Plas (bbb) haar eerste stappen op het campagnepad zette.

In Blauw wit rood laat hij zien dat het stikstofprotest een opflakkering is van een veenbrand die al langer in Nederland smeult. Hij beschrijft drie grote kwesties die voor de brandhaarden zorgen: van wie is Nederland? Van wie is het landschap? En: van wie is de microfoon?

Maar bovenal gaat hij op zoek naar bluswater: hoe overbruggen we de verschillen tussen boeren en boswachters, conservatieven en progressieven, somewheres en anywheres? Want er wachten nieuwe uitdagingen, zoals de kwaliteit van het Nederlandse water, de energietransitie en de ruimte in Nederland om te kunnen wonen, leven en werken. En als we niet opletten leven we straks duurzaam, maar zijn we niet langer een samenleving.

  • €9, 99 €7, 99


  • E-book

Meer boeken van Vakantielezen

Alle boeken

Blijf op de hoogte van Vakantielezen. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!